Naslovnica Mostar Vidović: “Kosača je Hrvatski dom” – Sviđalo se to nekome ili ne!

Vidović: “Kosača je Hrvatski dom” – Sviđalo se to nekome ili ne!

601
Danijel Vidović

Mostar — Ravnatelj Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, Danijel Vidović, naveo je u objavi na društvenim mrežama, koju prenosi pšortal Bljesak.info kako je “informiran da su sve škole obavijestile učenike i goste da se mijenja lokacija održavanja svečanosti (Dan državnosti BiH), a većina njih je u toj obavijesti navela da je razlog takvoj odluci neispunjenje zahtjeva od strane organizatora, upućenih Domu „Herceg Stjepan Kosača”.

Naglašava kako “može potvrditi da je gđa. Seada Kuštrić, ravnateljica IV. O.Š. u ime navednog „Koordinacionog tima“ putem viber-poruke od mene zatražila uklanjanje zastave hrvatskog naroda za vrijeme održavanja svečanosti”.

– Ja na to nisam pristao. te sam objasnio gđi. Kuštrić da je zastava postavljena u povodu obilježavanja 30. obljetnice Hrvatske zajednice Herceg Bosne i da će tu ostati, navodi Danijel Vidović.

Navodi i kako su na plakatu manifestacije kojim se putem medija i društvenih mreža najvljivala svečanost “organizatori su stavili i neke grbove: povijesne i aktualne”.

POZIV NA TEKOVINE ZAVNOBiH-a

– Pa tamo, u tom Mrkonjić Gradu, na tom prvom zasjedanju ZAVNOBIH-a (ma što ja mislio o njemu) na današnji dan prije 78 godina nije li rečeno za BiH da nije ni-ni-ni, nego i-i-i? Analogno tomu: i njegovo četiri S ćirilicom i tvoj ljiljan i moja šahovnica koja ti toliko smeta! Sve troje zajedno u harmoniji. To je po mom sudu Bosna i Hercegovina jedina kakva je moguća”, ističe Vidović u svom odgovoru objavljenom na facebook stranici ove kuće.

Dodaje i kako je instotucija na čijem čelu Hrvatski dom „herceg Stjepan Kosača“, te da se tako ova kuća zove “već 27 godina sviđalo se to nekom ili ne”.

– Hrvatski dom hercega Stjepana Kosače. To je naše ime. Smijao se netko tomu ili se od bijesa pjenio – mi se tako zovemo! To je naš identitet – naglašava ravnatelj Vidović.

 

(StarMo)