Naslovnica Izdvojeno VIDEO: Pentagon zvanično objavio snimke NLO-a

VIDEO: Pentagon zvanično objavio snimke NLO-a

666

Washington — Američko ministarstvo odbrane – Pentagon – zvanično je objavilo tri kratka video snimka koji prikazuju “neidentifikovane zračne fenomene” koje je prethodno prikazala jedna privatna kompanija, javlja CNN.

Video snimci prikazuju nešto što se čini kao neidentifikovani leteći objekti koji se brzo kreću dok ih snimaju infracrvenim kamerama. Na dva video snimka čuje se kako pripadnici američke vojske začuđeno reaguju na to koliko brzo se ti objekti kreću. Jedan glas špekulira da bi to mogao biti dron.

Američka mornarica je prethodno priznala vjerodostojnost video snimaka u septembru prošle godine. Sada su ih i zvanično objavili “kako bi raščistili bilo kakve zablude javnosti o tome da li su ili ne ti snimci koji su cirkulirali stvarni, te da li ili ne ima još tih snimaka”, kazala je portparolka Pentagona Sue Gough.

“Nakon detaljnog pregleda, ministarstvo je utvrdilo da ovlaštena objava ovih snimaka ne otkriva bilo kakve osjetljive sposobnosti ili sisteme”, kazala je Gough u saopštenju, te dodala da objava “ne ometa bilo kakve moguće istrage upada u vojni zračni prostor od strane neidentifikovanih zračnih fenomena”.

Kompletan tekst (na engleskom jeziku) je na ovom linku.

(StarMo)