Naslovnica BiH VIDEO: Ko ne poštuje mjere?

VIDEO: Ko ne poštuje mjere?

155
foto: agencije - ilustracija

Sarajevo — Raste broj zaraženih u svijetu, ali i našoj zemlji. Danima imamo više od 300 zaraženih. Ako tako nastavimo, zdravstveni sistem naše zemlje to neće moći podnijeti, navodi Federalna televizija.

Mnogo puta smo do sada čuli da se glavnim krivcima za konstantni rast broja zaraženih koronavirusom smatraju neodgovorni građani.

Stručnjaci kažu da nepoštovanje mjera nošenja maski i održavanja socijalne distance te prisustvo na slavljima i drugim okupljanjima u privatnoj režiji građana ovu situaciju može produžiti i dodatno pogoršati.

Građani s kojima je ekipa FTV-a razgovarala na ulicama Sarajeva su među onima koji poštuju naložene mjere, prenosi federalna.ba.

Opširnije u video-prilogu FTV-a…

Raste broj zaraženih u svijetu, ali i našoj zemlji. Danima imamo više od 300 zaraženih. Ako tako nastavimo, zdravstveni sustav naše zemlje to neće moći podnijeti. Mnogo puta smo do sada čuli da se glavnim krivcima za konstantni rast broja zaraženih koronavirusom smatraju neodgovorni građani. Stručnjaci kažu da nepoštovanje mjera nošenja maski i održavanja socijalne distance te prisustvo na slavljima i drugim okupljanjima u privatnoj režiji građana ovu situaciju može produžiti i dodatno pogoršati. Građani koje smo danas sreli na ulicama Sarajeva su među onima koji poštuju naložene mjere. www.federalna.ba/bhs/vijest/327772

Posted by federalna.ba on Četvrtak, 23. July 2020.

(StarMo)