Naslovnica Mostar VIDEO: 24 godine postojanja MC Pavarotti Mostar

VIDEO: 24 godine postojanja MC Pavarotti Mostar

196

Mostar — Povodom obilježavanja 24. godišnjice postojanja, Muzički centar Pavarotti Mostar i ove je godine pripremio niz kulturno-zabavnih i edukativnih aktivnosti. Od svog osnutka MC Pavarotti je, kako je to zamislio i njegov osnivač, svjetski poznati maestro Lucciano Pavarotti, mjesto koje okuplja mlade, pruža im različite oblike edukacije u poljima kulture i umjetnosti.

Autentična kulturna ustanova, osnovana na inicijativu muzičara svjetskog ugleda, već gotovo dvije i po decenije njeguje i promovira kulturu kao univerzalnu ljudsku vrijednost.

„MC Pavarotti je poznat u gradu i šire što je u ove 24 godine okupljao i još okuplja mlade umjetnike iz svih oblasti“, kaže Elvedin Nezirović, glasnogovornik MC Pavarotti.

Kao takav je, u ime Mostara, bio učesnik konferencije na kojoj je gradu uručena nagrada za prijestonicu interkulturalnog dijaloga euromediteranske regije.

„Mi ne kreiramo nekakav vještački interkulturalni dijalog, ne pokušavamo na sve načine da živimo i djelujemo zajedno – mi smo jedna zajednica u MC Pavarotti gdje imamo muzičku školu, rock školu, centar Pavarotti. Mi jednostavno živimo i radimo zajedno, mi smo jedna zajednica koja se razvija“, ističe Tajma Guzin, direktorica MC Pavarotti, prenosi federalna.ba.

Ta zajednica je do sada realizirala veliki broj projekata iz oblasti kulture i umjetnosti, a kontinuiranim radom svojih kreativnih radionica i seminara, razvija i potiče vannastavne aktivnosti za djecu i mlade.

„Naš osnovni akcent od početka jeste taj rad s djecom i mladima, a pored toga, mi cijelo vrijeme radimo i kulturne programe obogaćujući kulturni život u Mostaru i Hercegovini“, dodaje Nezirović.

 

(StarMo)