Naslovnica Region Veteran prognozira: Vladu u RH će “slagati SDP”

Veteran prognozira: Vladu u RH će “slagati SDP”

343
Josip Manolić

Zagreb — Najdugovječniji hrvatski političar Josip Manolić, koji je nedavno napunio 100 godina, za Dnevnik Nove TV prognozirao je rezultate nadolazećih parlamentarnih izbora u RH.

Manolić je otkrio i što misli tko će nakon nadolazećih parlamentarnih izbora slagati Vladu. Kaže da će to biti – SDP.

“Sve je drugo u rasulu. SDP je sada u prednosti jer je Zoran Milanović pobijedio. On nije pobijedio kao pojedinac, nego kao SDP-ovac sa saveznicima”, objašnjava bivši političar i dodaje da je Milanović po njegovu mišljenju dosad opravdao svoju ulogu, no “kod svakog čovjeka ima jedna crta da ima svoje ‘ja'”. “I tog svog ‘ja’ je zaboravio u nekim trenutcima u promidžbi koji su bili stvarno pobjedonosni”, objašnjava.

Kada je riječ o Škorinu Domovinskom pokretu, Josip Manolić kaže da je to dobar imidž. “Škoro osobno nema potencijala za politiku da provede taj pokret. On je, prije svega, prihvaćen kao pjevač. I ja kao političar sam ga prihvatio kao pjevača”, kazao je Josip Manolić.

Manolić smatra da bi dr. Franjo Tuđman bio “duboko nesretan s današnjim HDZ-om”.

“On nije trpio takve frakcije i pojedinačna mišljenja. On je bio bog i batina. ‘Dok sam ja tu, nema drugih bogova uz mene’. On neke ljude nije mogao prihvatiti kroz čitavu svoju 10-godišnju vladavinu, primjerice Vladimira Šeksa”, govori Josip Manolić.

(StarMo)