Naslovnica Region “Velikodušni” Vulin i Vučić: Evo vam prilike gospodo iz BiH!

“Velikodušni” Vulin i Vučić: Evo vam prilike gospodo iz BiH!

127
Aleksandar Vulin

Beograd — Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je da se 26 državljana Bosne i Hercegovine nalazi na optužnicama pravosudnih organa u Srbiji “zbog ratnih zločina počinjenih nad Srbima” i da je Srbija spremna da te predmete ustupi pravosudnim organima BiH, koje će “imati priliku da pokažu kako izgleda njihova pravda i da li će neko biti i osuđen”.

Vulin je napomenuo da je ova mjera, koja “u prvom redu pokazuje koliko je Srbiji stalo do mira”, donijeta na današnjem sastanku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa nosiocima najviših pravosudnih funkcija u Srbiji i MUP-a.

“Ta mjera će da stavi na ispit i one oko nas. Mi imamo nekih 26 lica koja su na našim optužnicama, državljana BiH, i mi smo spremni da njihove slučajeve ustupimo nadležnim pravosudnim organima BiH. Nemojte da je Srbija uvijek nešto kriva, izvolite i sudite im”, rekao je Vulin za TV “Pink”.

On je naveo da Srbija ovim “pokazuje da poštuje jurisdikciju, pravosuđe, sistem i teritorijalnu cjelovitost Bosne i Hercegovine”.

“Evo vam prilike, gospodo iz BiH, verujemo da vam je stalo do istine o ‘građanskom ratu’ u BiH, što će reći da ćete suditi, valjda, i nekom Hrvatu i nekom Bošnjaku koji je činio zločine nad Srbima, jer ovo su optužnice za zločine nad Srbima”, rekao je Vulin.

(StarMo)