Naslovnica Mostar Veliki plesni festival u Mostaru

Veliki plesni festival u Mostaru

171
foto: Mostarski.ba

Mostar — U Mostaru se danas održava III Internacionalni plesni festival u modernim plesovima pod nazivom MO STARS MEDITERAN OPEN DANCE 2022, koji organizira Plesni studio Mo Stars Centra za kulturu Mostar.

Ukupan broj plesača je 1650 sa 2067 plesanja, a koji dolaze iz 5 zemalja, 39 gradova i 46 plesna kluba. Plesni program će se odvijati na dva stagea gdje će 12 sudija imati izuzetno težak zadatak.

Sudije dolaze iz SAD, Ukrajine, Srbije, Hrvatske, Crna Gore i Bosne i Hercegovine. Različiti plesni stilovi i discipline će se u 15 sati kontinuiranog plesa nizati na dvije bine: Show dance, jazz dance, contemporary, HIP HOP, disco daance, ballet, etno carakterni, fit kid, acro dance, prenosi Mostarski.ba.

I ovaj projekat realizovan je uz finansijsku podršku Ministarstva trgovine turizma i zaštite okoliša HNK, Ministrastva obrazovanja,nauke, kulture i sporta HNK, na čelu sa ministrom Rašidom Hadžovićem, Gradom Mostarom, Sportskim savezom Grada Mostara, Centrom za kulturu Mostar, BH Telecomom, BH Poštom doo Sarajevo, Turističkom zajednicom HNK, a pomogli su još i Džajić commerce, Carski vinogradi Mostar, Madam hulahopke, Leda voda, Inga torte, Oriflame kozmetika, nezavisni kandidat Agnesa Topuz, Gloria prirodna kozmetika, Art Night club, Hercegovina vino, te Agencija za tehničku i fizičku zaštitu MIDDLE POINT.

Medijski pokrovitelji su portali Mostarski ba i StarMo, te Radio Gradska Mreža (RGM).

(StarMo)