Naslovnica Sport Velikan već prijavio milionske gubitke, a bit će i gore

Velikan već prijavio milionske gubitke, a bit će i gore

179
foto: BBC/PA

Manchester — Manchester United je saopštio da je taj klub pandemija koronavirusa koštala početnih 28 miliona funti, te da očekuju da konačna cifra bude daleko veća.

Taj slavni engleski klub objavio je rezultate poslovanja do 31. marta.

Glavni finansijski službenik Cliff Baty je izjavio da će Manchester United vratiti oko 20 miliona funti u TV-prihodima televizijskim kućama, čak i ako sezona Premier lige u Engleskoj bude redovno završena.

United je izgubio još dodatnih 8 miliona funti u posljednje tri sedmice marta, kada su odložene tri utakmice, prenosi BBC.

Ukupno 11 utakmica Manchester Uniteda je odgođeno zbog pandemije koronavirusa.

Baty je objasnio da će televizijske kuće koje prenose Premier ligu dobiti nazad 20 miliona funti od kluba zbog promjena u datumima odigravanja utakmica zbog pandemije.

Zbog otkazanih utakmica – uključujući mečeve Evropa lige i FA kupa – Baty je kazao da su smanjeni prihodi od sponzorskih ugovora, i da su pretrpjele prodaje klupskih prodavnica na Old Traffordu koje su još uvijek zatvorene.

On je dodao da su značajan utica pretrpjeli i prihodi na dan utakmica, uz prihvatanje da će mečevi biti igrani iza zatvorenih vrata u bližoj budućnosti.

(StarMo)