Naslovnica Sport Velikan sada mora u četvrtu ligu?

Velikan sada mora u četvrtu ligu?

512

Manchester — Manchester City suspendovan je na dvije godne igranja u evropskim takmičenjima zbog kršenja finansijskog fair playja.

Građani su pored suspenzije od strane UEFA-e kažnjeni sa još 30 miliona eura. Sigurno je da će se City žaliti na ovu odluku, ali teško da će uspjeti nešto promijeniti jer su dokazi protiv njih veoma jaki.

Sporni period kršenja finansijskog fair playja desio se u periodu od 2012. do 2016. godine kada je klub s Etihada potrošio skoro 700 miliona eura za pojačanja.

Engleski mediji prenose da je City prekršio pravila i Premiershipa, te da bi im FA zbog toga mogao oduzeti bodove. Telegraph jutros piše da bi FA još gore mogao kazniti Građane i čak ih izbaciti u četvrti rang engleskog fudbala jer tako nalažu nova pravila, prenosi SportSport.ba.

Zbog kršenja pravila Premiershipa sigurno je da će City biti kažnjen i u Engleskoj, ali teško je očekivati da će biti baš izbačeni u četvrti rang iako nova pravila govore da će se to desiti svakom klubu koji prekrši pravila Fudbalske asocijacije.

Ipak, engleski mediji pišu da će najvjerovatnije konačna odluka biti oduzimanje bodova za City koji je u skoro nemogućoj situaciji da odbrani titulu prvaka Engleske.

(StarMo)