Naslovnica Sport Velež slavio u Metkoviću

Velež slavio u Metkoviću

582
foto: fkvelez.ba

Mostar/Metković — U Metkoviću je u srijedu odigrana prijateljska utakmica između člana 3. hrvatske lige NK Neretva, koju sa klupe predvodi Igor Remetić, i FK Velež. Na kraju utakmice, Rođeni su upisali pobjedu rezultatom 2:3, javljaju na Veležovoj oficijelnoj internet-stranici.

Trener Feđa Dudić u ovoj utakmici dao je priliku igračima koji su do sada imali manju minutažu, kao i pojedinim juniorima, tako da su danas igrali: Bogdanović – Skoko, Mrgan, Marques, Mrgan, Kuduzović – Zvizdić (junior), Osmić – Samardžić, Cvijanović, Dudić – Berisha.

Utakmicu su bolje otvorili domaćini koji su u 15. minuti autogolom Skoke došli u vodstvo, da bi Ajkunić u 18. minuti povećao vodstvo na 2-0. Na drugoj strani, Cvijanović je pogodio stativu, da bi u 41. minuti Samardžić smanjio na 2-1. Sa tim se rezultatom otišlo na odmor.

Drugo poluvrijeme na teren su istrčali: Bogdanović – Alikadić, Marques, Demić (junior), Kuduzović – Alagić (junior), Osmić – Samardžić, Mandžuka, Cvijanović – Berisha.

U 47. minuti Cvijanović je poravnao rezultat, da bi Velež u 62. minuti poveo sa 3:2 autogolom Marića. Nakon toga, priliku za igru dobili su još Sijamija (junior), Jelovac (junior) i Ribić (golman kadeta), umjesto Samardžića, Kuduzovića i Bogdanovića.

Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata, tako da su Rođeni upisali pobjedu. NK Neretva – FK Velež 2:3

U subotu, 02. 11. 2019. godine u 13:30 sati, Rođeni će u šampionatu BiH ugostiti ekipu FK Sloboda Tuzla.

(StarMo)