Naslovnica Sport Velež pokrenuo veliku humanitarnu akciju

Velež pokrenuo veliku humanitarnu akciju

195
foto: fkvelez.ba - ilustracija

Mostar — FK Velež je u saradnji sa udruženjem Pomozi.ba organizovao humanitarnu akciju “Sportisti za život”, a sav prihod od prodatih ulaznica bit će usmjeren udruženju.

“Najavljena saradnja našeg Kluba sa humanitarnom organizacijom Pomozi.ba, odnosno njihovim fondom “Sportisti za život” svoj praktičnu formu dobija kroz prijateljsku pripremnu utakmicu protiv NK GOŠK Gabela. Naime, sav prihod od prodatih ulaznica za ovu utakmicu (štampanih i virtualnih) bit će usmjeren ka udruženju Pomozi.ba”, stoji u saopštenju Veleža, prenosi reprezentacija.ba.

“Virtualne ulaznice (po cijeni od 5 KM) možete kupiti već sada na našem online WebShop-u: https://fkvelez.ba/product/donatorska-karta-pomozi-ba/ dok će redovne donatorske ulaznice biti dostupne u prodaji sutra, a moći ćete ih kupiti u klupskim prostorijama Fudbalskog kluba “Velež” Mostar na dobro poznatoj adresi, Adema Buća 6 (naselje Cernica). Kupimo karte. Podržimo humanu akciju. Pokažimo da nam je srce veliko kao Velež! Računamo na vas, Rođeni!”, saopšteno je iz Veleža.

Humanitarnu akciju su do sada podržali Feđa Dudić, Sergej Barbarez, Lana Pudar, Amel Tuka, Edin Džeko i Mirza Teletović.

Navijače Veleža, ali i sportsku javnost, pozvali su Lana Pudar i Senijad Ibričić.

(StarMo)