Naslovnica Sport Velež: Odgođeno postavljanje travnatog terena na stadionu Rođeni

Velež: Odgođeno postavljanje travnatog terena na stadionu Rođeni

147

Mostar — Za danas najavljeni početak postavljanja novog hibridnog terena na stadion Rođeni odgođen je, jer je ustanovljeno da travnata podloga nije odgovarala ugovorenim mjerama.

Kako je saopćeno u petak iz Fudbalskog kluba Velež, travnata podloga već je bila na putu za Mostar, međutim nadzorni organ, uvidom u stanje travnate podloge, ustanovio je da njen hranjivi dio, a koji se nalazi ispod hibrida i koji bi trebao biti u visini od 25 centimetara, nije odgovarajuće visine, odnosno visok je između 18 i 21 centimetara.

Nogometni savez BiH je stoga naložio izvođaču radova da se hranjivi dio travnate podloge dopuni tako da dostigne potrebnu visinu. Tek nakon toga smatrat će se da su ostvareni svi neophodni preduslovi za nastavak radova, naveli su iz FK Velež.

Radovi na postavljanju hibridnog terena na stadionu Rođeni počeli su sredinom juna, a prvobitni rok za njihov završetak od 60 dana nije ispoštovan.

Zbog radova Velež domaće utakmice Premijer lige BiH igra u Gabeli nas stadionu Goška, prenose u petak bh. portali, koji se pozivaju na Fenu.

(StarMo)