Naslovnica Sport Velež bolji od Željezničara

Velež bolji od Željezničara

469
foto: fkvelez.ba

Međugorje — U Međugorju je u utorak odigrana prijateljska utakmica između starih sportskih rivala FK Željezničar i FK Velež. Na kraju, Rođeni su upisali pobjedu rezultatom 1:2, javljaju na Veležovoj internet-stranici.

Rođeni su krenuli u sljedećem sastavu: Bobić – Zvizdić, Zvonić, Mrgan, Ćivić – Osmić, Hasanović, Vehabović – Ovčina, Brandao, Fajić.

Za Željezničar su igrali: Kjosevski, Stevanović, Pavić, Jovanović, Osmanković, Sadiković, Bojo, Subašić, Mujezinović, Mujić, Zaimović.

Utakmicu su bolje otvorili Rođeni, koji u 2. minuti dolaze u prednost preko Hasanovića, koji je iskoristio dobro izveden korner Vehabovića. Sredinom poluvremena, Željezničar preko Boje u 23. minuti dolazi do gola. Tako se na poluvrijeme otišlo rezultatom 1:1.

U drugom poluvremenu za Rođene su igrali: Bogdanović – Dario, Manev, Bihorac, Jelovac – Ćosić, Radovac, Pršeš – Behram, Cvijanović, Čatić.

U 65. minuti Cvijanović se upisuje u listu strijelaca, te tako dovodi Rođene u vodstvo, što se na kraju ispostavilo kao konačan rezultat. Željezničar – Velež 1-2.

Naredna prijateljska utakmica na programu je u utorak 28. 01. protiv Metalleghea, a mjesto i satnica utakmice će se definisati u narednim danima.

(StarMo)