Naslovnica Život Večeras u MTM-u: “Presuda: Tiha likvidacija”

Večeras u MTM-u: “Presuda: Tiha likvidacija”

267
foto: arhiva - ilustracija

Mostar — U okviru majskog online repertoara za maj večeras, 9. maja 2020. godine sa početkom u 20 sati, Mostarski teatar mladih publici nudi predstavu “Presuda: Tiha likvidacija”.

Predstava je autorski projekat Seada Đulića koja je igrana širom Bosne i Hercegovine, te Hrvatske i Srbije. Izvedena je na više festivala na kojima je i nagrađivana.

Pozorišni kritičar Mladen Bičanić o predstavi je, nakon izvedbe na festivalu Kestenburg u Banja Luci zapisao: “Sam na pozornici, Sead Đulić prekapa po svom život skupljenom u 50 kutija od cipela – sve su to fragmenti njegovog postojanja, segmenti njegovog rada, njegove čežnje, ljubavi i boli u tih su 50 kutija koje, po željama iz publike, vadi, otvara, i raspliće svoj život.

I vesela i tužna, i tiha i mračna, ogrezla u smijeh i suze, predstava je to što nas pita i o svom vlastitom životu, jesmo li, kada je trebalo učiniti nešto, to i uradili ili smo se predali i pognuli glave, praveći se da ne primjećujemo što se oko nas zbiva. Sead Đulić, sam na pozornici sa svojih 50 kutija od cipela, uredno poslaganih i označenih brojevima, govori publici upravo to – nemojte se nikada predati, prestati govoriti, nemojte se pokoriti – i u tome je njena neporeciva snaga i moć”, saopšteno je iz Mostarskog teatra mladih.

(StarMo)