Naslovnica Politika Već frka: SDS će tražiti ponavljanje izbora u Doboju!

Već frka: SDS će tražiti ponavljanje izbora u Doboju!

378
Mirko Šarović - SDS

Doboj — SDS će tražiti da se ponište izbori u Doboju “jer tamo vlada potpuno nezakonje”, izjavio je danas Mirko Šarović, predsjednik SDS.

– Nadam se da će i druge političke partije imati sličan stav i da ćemo zajedno učiniti sve kako bi se spriječili oni koji želi na potpuno nezakonit način oteti izbornu volju građana, kazao je Šarović.

On je izrazio očekivanje da će institucije, Centralna izborna komisija i opštinske, kao i gradske izborne komisije, biti na visini zadatka i pokazati da su jači od kriminala i mafije koji u nekim sredinama kontroliše izborne procese.

– Ako adekvatno reaguju i spriječe očigledan kriminal ima šanse da će pobijediti pravna država, poručio je Šarović.

Govoreći o evidentiranim neregularnostima, Šarović kaže da je “situacija dramatična u nekoliko sredina” i da je SDS uputio više prigovora i žalbi na izborni proces.

– Posebno je dramatično u Doboju, gdje se okupljaju građani. Nepravilnosti su evidentirane u Trebinju, Zvorniku, Banjoj Luci i u Istočnom Sarajevu. Evidentiran je veliki broj kršenja Izbornog zakona i onemogućavanja svih akreditovanih posmatračima da učestvuju u biračkom procesu, kazao je Šarović, prenose Nezavisne.com.

 

(StarMo)