Naslovnica Mostar “Važan faktor”: Dodik računa na dva odbornika u Mostaru

“Važan faktor”: Dodik računa na dva odbornika u Mostaru

388
Milorad Dodik u Mostaru; foto: Twitter

Mostar — Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ocijenio je danas da predstavnici srpskog naroda okupljeni u listi “Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar” – “imaju šansu da budu važan faktor u konstituisanju postizborne vlasti u tom gradu”.

Što se tiče srpske liste za Mostar, možete primijetiti da tamo predano radimo i smatramo da autentični predstavnici srpskog naroda okupljeni u listi “Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar” svakako imaju šansu da budu važan faktor u konstituisanju postizborne vlasti u samom Mostaru – rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

On je naveo da se u Mostaru “primjećuju potpuno suprotstavljena politička viđenja i koncepcije bošnjačkog i hrvatskog naroda, te da zato i nije bilo izbora 12 godina, kao i da i jedna i druga politička koncepcija idu za nadgornjavanje, odnosno, majorizacijom jednih i drugih”.

– Sam izborni paket predviđa nemogućnost da jedan narod ima većinu i da će morati da pravi koalicije. Mogu da kažem da su naša očekivanja da naša lista dobije dva odbornika u gradu Mostaru i da budu važan faktor u konstituisanju vlasti – dodao je Dodik.

(StarMo)