Naslovnica Politika Vasiljković: Hrvatska je “ogrezla u zločinu”…

Vasiljković: Hrvatska je “ogrezla u zločinu”…

289
Dragan Vasiljković

Banja Luka — Dragan Vasiljković, poznat kao ‘Kapetan Dragan’, u intervjuu Srni nakon 13,5 godina zatvora u Hrvatskoj, poručuje da je sadašnja Hrvatska “ogrezla u zločinu koji je počinila tokom 20. vijeka” i da njegova borba za pravdu tek počinje.

Kapetan Dragan najavljuje angažovanje u politici sa ciljem da bi pomogao Srbima u hrvatskim zatvorima i smatra da, nakon što mu je zabranjen ulazak u Hrvatsku 20 godina, da bi i Srbija trebalo isto da učini prema dvojici Hrvata.

“Imam neka obećanja da će to da se dogodi”, ističe Vasiljković.

U osvrtu na godine provedene u zatvorima Hrvatske, Vasiljković naglašava da, bez obzira što će nekima zazvučati patetično, on to vrijeme “doživljava kao Božiji dar jer je sagledao suštinu Hrvatske i hrvatskog naroda”.

“Da nisam bio tamo i da to nisam doživeo i video sopstvenim očima, ne bih poverovao da vi možete u 21. veku neke ljude, samo zato što su pripadnici jednog naroda, da osuđujete na dugogodišnje robije, bez ijednog jedinog proverljivog dokaza”, priča Vasiljković i dodaje:

“Oni su nasljednici svojih roditelja koji su izmislili industrijske pogone za ubijanje dece ispod 14 godina. Bože moj, to niko, niko nije radio osim Hrvata. To nema nigde zabeleženo u istoriji da se tako organizovano pristupilo ubijanju dece, i to mlađe od 14 godina. Ukupno 11.000 dece je ubijeno samou logoru u Sisku”, kaže Vasiljković.

On je u RH pravosnažno osuđen na 13,5 godina zatvora zbog ratnog zločina u Kninu i Glini tokom rata na prostoru bivše Jugoslavije.