Naslovnica Mostar Várhelyi sa Kordićem i Marićem: Mostar “pozitivan primjer”…

Várhelyi sa Kordićem i Marićem: Mostar “pozitivan primjer”…

111

Mostar — Povjerenik Evropske unije za susjedstvo i proširenje Olivér Várhelyi u pratnji ambasadora Johanna Sattlera, voditelja Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i specijalnog predstavnika Europske unije u Bosni i Hercegovini, posjetio je danas Mostar.

U Gradskoj vijećnici primili su ga gradonačelnik Mostara Mario Kordić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Salem Marić.

Na sastanku je bilo riječi “o stanju Gradu Mostaru i procesima koji su pokrenuti od konstituiranja nove zakonodavne i izvršne vlasti u gradu do danas”.

Naglašeno je kako je Grad Mostar “danas pozitivan primjer suradnje i suživota u Bosni i Hercegovini te da može biti primjer za ostatak države na svim razinama”.

Unatoč brojnim deficitima koji su nastali u vremenu bez postojanja Gradskog vijeća, naglašeno je kako su u ovom kratkom vremenu pokrenuti brojni procesi i projekti – stoji u saopćenju.

Zaključeno je kako “fokus budućeg djelovanja treba biti stvaranje ozračja koje će pogodovati privlačenju stranih investicija, a koje će otvrati perspektive i nova radna mjesta, posebno za mlade ljude”.

(StarMo)