Naslovnica Region Varaždin: U Audiju krio 6 kg kokaina!

Varaždin: U Audiju krio 6 kg kokaina!

268
pas koji je nanjušio drogu

Varaždin — Varaždinska policija zaplijenila je šest kilograma kokaina, pronađenog u četvrtak na graničnom prijelaz Cvetlin, u vozilu njemačkih registracija koje je iz Slovenije ušlo u Hrvatsku, javila je u subotu Policijska uprava varaždinska.

Kokain je pronađen u vozilu marke Audi Q7 njemačkih registracija, kojeg je vozio 49-godišnji hrvatski državljanin s područja Zagreba, rekao je na konferenciji za novinare Boris Divjak, voditelj Odjela za obradu kriminaliteta Službe krim-policije PU varaždinske.

Policija na graničnom prijelazu i inače provodi pojačane kontrole zbog sprječavanja ilegalnih migracija, zbog čega je pregledano i samo vozilo koje je kod granične policije izazvalo sumnju.

U pretragu vozila bio je uključen i službeni pas za detekciju droga iz Policijske uprave Krapinsko-zagorske, kujica Aba, koja je pozitivno reagirala na prisutnost droge u zadnjem dijeli vozila, istaknuo je Divjak. Nakon toga Audi Q7 je zapečaćen sve dok od Županijskog suda u Varaždinu nije dobiven nalog za pretragu.

U pretrazi pronađeno je pet paketa s više od šest kilograma (6017,2 grama) kokaina. Paketi su pronađeni na skrivenom mjestu unutar središnje konzole vozila, odnosno u naslonu za ruke i sustavu ventilacije.

Preliminarna vrijednost droge na kriminalnom narko tržištu je oko 3 miliona kuna, a ako se vještačenjem utvrdi da je riječ o kokainu visoke čistoće, tada je vrijednost na tržištu i duplo veća.

Četrdesetdevetogodišnji vozač s područja Zagreba je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku PU varaždinske.

Istragom će se utvrditi odakle je droga stigla i ko je još sve uključen u to kazneno djelo.

 

(StarMo)