Naslovnica Region Vakcine na Kosovo “ušle nelegalno”

Vakcine na Kosovo “ušle nelegalno”

369

Priština — Premijer Kosova Avdullah Hoti izjavio je da niko na Kosovu ne bi pravio probleme da je vakcina za COVID-19 koja je podijeljena u nekim opštinama na sjeveru Kosova ušla u redovnoj proceduri.

“Imamo briselski sporazum koji nam omogućava formalnu i zvaničnu komunikaciju putem kancelarija za vezu. Da su Srbija i predsjednik Aleksandar Vučić ozbiljni, koristili bi legalna sredstva za vakcinu i niko ih ne bi zaustavio. Ne postoji državna ni ljudska logika koja bi tražila zabranu vakcina za vakcinaciju određene manjine”, rekao je Hoti za KlanKosova.tv.

Hoti je rekao da su vakcine na Kosovo “ušle ilegalno”.

„Preduzeli smo potrebne radnje i agencije za sprovođenje zakona istražuju načine na koje su ove vakcine ušle“, rekao je Hoti.

Hoti je rekao da postoji stalna komunikacija da bi se obezbijedila vakcinu protiv COVID-19, ali nije mogao da kaže kada se konkretno može očekivati da vakcina stigne na Kosovo.


„Naporno radimo u ovom pravcu, dio smo sporazuma iz kojih ćemo biti snabdijeveni sa 20 posto vakcine, radimo sa Evropskom komisijom da bismo ih obezbijedili. Vakcinu ćemo dobiti u istom periodu sa zemljama regiona“, rekao je Hoti.

 

(StarMo)