Naslovnica Mostar Vakcinacija prosvjetara u HNK – Vakcinišu se “oni koji to žele”

Vakcinacija prosvjetara u HNK – Vakcinišu se “oni koji to žele”

185
vakcinacija u Centru za kulturu Mostar

Mostar — U Hercegovačko-neretvanskom kantonu je počela vakcinacija prosvjetnih radnika.

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK Rašid Hadžović istakao je kako je vakcinacija prosvjetnih radnika koji žele steći imunizaciju uveliko krenula i da se provodi u saradnji sa Ministarstvom zdravstva, Zavodom za javno zdravstvo i Domovima zdravlja.

“Mi smo taj projekat pokrenuli prije mjesec dana i za vakcinaciju je već prijavljeno iz osnovnih i srednjih škola 889 ljudi. Poslali smo zahtjev i da se iz vrtića i visokoobrazovnih ustanova također pošalju podaci o onima koji se žele vakcinisati, tako da će taj broj biti daleko veći”, kaže ministar Hadžović.

Ističe da pozive već dobivaju ljudi koji su se izjasnili da žele da se vakcinišu, te su prve vakcine počeli dobijati prije 20 dana.

“Prvih 200 se već vakciniše u SKB-u Mostar, a pozive za termine vakcinacije dobivaju i ostali koji će se vakcinisati na mjestima previđenim za to prema njihovoj adresi stanovanja”, objasnio je ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta u HNK.

Hadžović ističe da se preduzimaju sve mjere kako bi se svi učenici prvog dana školske godine vrati u svoje klupe, s ciljem da se obrazovni proces u narednoj školskoj godini normalizira na zadovoljstvo svih – prenosi mostarski.ba.

(StarMo)