Naslovnica Sport Vaha: Pobjeda Veleža je i “poruka politici”

Vaha: Pobjeda Veleža je i “poruka politici”

567
Vahid Halilhodžić

Maroco — Vahid Halilhodžić, bivši igrač Veleža i aktuelni selektor Maroka, kazao je kako je pobjeda Veleža protiv AEK-a “historijska pobjeda Veleža i poruka svima, posebno politici kako se treba živjeti i boriti”.

– Bilo je jako teških momenata i ovo je nagrada za trud i trnovit put koji je Velež prošao godinama unazad. Svi koji vole Velež i navijaju za njega, ponosni su, rekao je Halilhodžić – prenosi N1.

Istakao je kako je AEK “veliki grčki klub i jedna od renomiranih ekipa koja ima pedigre, te je i zbog toga ova pobjeda Veleža još značajnija”.

– Velež je ponos, ne samo Mostara, Hercegovine i BiH, već čitavog područja, teritorije bivše države. Ovo je velika poruka svim politikama koje rade bljuvotine po državi da bez obzira kako se zoveš može se. U Veležu igraju i Bošnjaci i Srbi i Hrvati. Vidjeli ste kako se zajednički bore i proslavljaju to. To je najbolja poruka politici kako treba da se živi u ovoj državi jer samo tako mora. Da postoji druženje i način življenja, suživot za sve koji vole državu. Za mene kao bivšeg Veležovca je to jedna vrlo draga poruka, kazao je nekadašnji centarfor Veleža.

(StarMo)