Naslovnica Život Uzrok Covid-19: Umro slavni modni dizajner…

Uzrok Covid-19: Umro slavni modni dizajner…

197
Kenzo Takada

Pariz — Slavni japansko-francuski dizajner Kenzo Takada, osnivač luksuzne kuće Kenzo, preminuo je u 81. godini usljed pogoršanja stanja uzrokovanog infekcijom Covid-19.

“S neizmjernom tugom brend K-3 izvještava da je izgubio svog proslavljenog direktora. Svjetski poznati dizajner Kenzo Tadaka preminuo je 4. oktobra 2020. zbog komplikacija povezanih s koronavirusom”, navodi se u zvaničnom saopćenju modnog brenda K-3 koji se razvio iz kuće Kenzo.

Dizajner je izgradio vodeću modnu kuću u Parizu do 1976. godine, a tokom tri naredna desetljeća prikupio je brojna priznanja i nagrade za svoj rad. Iza Takada je i carstvo parfema koji nose njegovo ime.

“Kenzo Takada bio je nevjerojatno kreativan. Genijalno je zamislio novu umjetničku i živopisnu priču koja kombinira Istok i Zapad, njegov rodni Japan i život u Parizu”, riječi su Jonathana Boucheta Manheima, izvršnog direktora Takadine marke K-3.

Mnoge Takadine kolege kažu kako su se uvijek divili njegovog znatiželji i otvorenosti. Kako kažu, u početku je djelovao kao tih i sramežljiv čovjek, ali je u suštini bio veoma duhovit i zabavan – prenosi Klix.ba.

(StarMo)