Naslovnica Sport Uz mjere zaštite: Počinje tradicionalni turnir na Gubavici

Uz mjere zaštite: Počinje tradicionalni turnir na Gubavici

488

Mostar — Večeras počinje 18. tradicionalni turnir na Gubavici, saopštili su organizatori.

Upravni odbor Malonogometnog turnira je završio pripreme terena i svlačionica kao i sve popratne opreme za njegovo otvaranje u četvrtak 06. 08. 2020.

Pripreme za turnir su trajale u tri faze. Prva faza je bila pripremanje terena i tribina za pranje, uklanjanje grafita, te je izvršeno farbanje golova. Kroz drugu fazu upriličena je provjera instalacija kao i svih uređaja koji će se koristiti na turniru. U završnoj fazi priprema za turnir, odnosno trećoj fazi postavljene su mreže na golove te zaštitna mreža.

Izvršena je dezinfekcija svlačionica te je osposobljena voda u svlačionicama.

Ovogodišnji turnir okupio je 20 ekipa u kategoriji seniora, te 12 ekipa u kategoriji juniora.

Prvi dan turnira je odmah donio spektakl, jer posjetioce očekuju čak četiri dobre utakmice od kojih jedna u kategoriji juniora, a tri u kategoriji seniora. Iako i do sada tešku organizaciju turnira, dodatno je otežao covid protokol. Naime, organizatori mole sve posjetioce da održavaju razmak koji će biti vidljivo istaknut natpisima, te da sjedaju na jasno označena mjesta jer navode da je profesionalnost i odgovornost veoma bitna u ovim momentima.

Generalni sponzor turnira je Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK na čelu sa ministrom Rašidom Hadžovićem.

UO Malonogometnog turnira poziva sve posjetioce i ekipe da posjete lokalno igralište i samim tim podrže lokalnu zajednicu kako bi se očuvala tradicija.

(StarMo)