Naslovnica Region Uvjeravaju da će se vratiti u Hrvatsku

Uvjeravaju da će se vratiti u Hrvatsku

429
Zoran Mamić; foto: GNK Dinamo - ilustracija

Sarajevo — Zoran Mamić, bivši trener Dinama, koji je pravosnažno osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora zbog izvlačenja novca iz kluba iz Maksimira, otputovao je iz Hrvatske u BiH, objavili su u utorak uveče hrvatski mediji.

Telegram javlja da je Mamićev izlazak iz zemlje evidentiran na graničnom prelazu u Slavonskom Brodu juče poslijepodne. Za putovanje Mamić nije imao nikakvih prepreka, budući da je, uprkos pravosnažnoj presudi, još uvijek slobodan čovjek.

Naime, Županijski sud u Zagrebu još mu nije poslao poziv za izdržavanje zatvorske kazne. To znači da nije imao bilo kakvu obavezu prema hrvatskom pravosuđu. Tek kada ga sud pozove na izdržavanje kazne, Mamić će se morati odazvati, prenijela je novinska agencija Patria.

Nakon pravosnažne presude Mamić je u intervjuu za RTL izjavio kako se i dalje ne osjeća kriv, ali da će kaznu odslužiti. Naglasio je kako to želi učiniti čim prije, jer želi nastaviti normalno živjeti. Zoran Mamić juče je bio nedostupan medijima, a njegovi advokati uvjeravaju da će se vratiti u Hrvatsku.

Je li samo otišao u posjetu bratu Zdravku Mamiću koji se nalazi u BiH i zašto je putovao baš preko Slavonskog Broda još uvijek nije poznato.

(StarMo)