Naslovnica Sport “Utakmica za prestiž”: Održana press-konferencija uoči derbija Zrinjski-Velež

“Utakmica za prestiž”: Održana press-konferencija uoči derbija Zrinjski-Velež

169

Mostar — Zrinjski i Velež igraju sutra veliki gradski derbi u okviru 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Iako ova utakmica baš i nema nekog rezultatskog značaja za mostarske klubove jasno je da nas očekuje dosta uzbuđenja u duelu ljutih rivala, piše SportSport.ba.

U Mostaru je održana i zajednička press-konferencija na kojoj su bili predstavnici oba kluba. Ispred Zrinjskog su to bili trener Sergej Jakirović i kapiten Nemanja Bilbija, a iz Veleža su se novinarima obratili Feđa Dudić i Denis Zvonić.

Prvi je riječ dobio Jakirović koji je najavio sutrašnji derbi protiv Veleža.

“Stanje u ekipi je dobro. Kako smo mi rezultatski i cilj ostvarili prije nekoliko kola sigurno da uživamo sada u ovim mečevima do kraja. Svjesni smo da se neki klubovi bore za goli život, ali imamo sutra gradski derbi protiv Veleža i to je utakmica za prestiž. Sigurno svi vole da pobijede. Mi se pripremamo kao i za svaki meč. Zdravstveni bilten je u redu i skoro isti kao u prethodnom periodu. Očekujem dobru posjetu, ovo su dva kluba koji prezentiraju dobar nogomet i nadam se otvorenom derbiju i nadigravanju što je izostalo u prethodna dva derbija. Nadam se dobroj posjeti i nogometu i želimo uveseliti naše navijače pobjedom”, rekao je Jakirović.

“Zrinjski je svoj posao odradio, a nas čeka situacija 19. maja, gdje ćemo se boriti za taj drugi trofej i ako Bog da da ga donesemo u isti grad. Što se tiče same utakmice, mislim da od ovoh derbija svih ovaj bi trebao biti najgledljiviji za oko jer rezultatski nije toliko važan. Ipak, u ovakvim mečevima ne možeš reći da rezultat nije toliko važan što je kolega pokazao u prethodnim kolima, gdje je odmarao ekipu i želio je da svi budu spremni za nas. I mi smo neke igrače odmarali u prethodnom meču. Za nas je ovo jedna jako dobra provjera i vidjet ćemo šta možemo očekivati 19-tog. Ako protiv Zrinjskog možeš igrati dobro i ravnopravno, u šta ja ne sumnjam, onda sigurno smo spremni i za ono što nas čeka nakon ove utakmice”, rekao je Dudić i dodao:

“Što se tiče našeg kadra sigurno neće biti Haskića za kojeg se nadamo da ćemo ga osposobiti za Kup. Radovac je lakše povrijeđen i vidjet ćemo na današnjem treningu šta će biti s njim. Drago mi je da će prvi put u mom mandatu za tri godine ovdje biti i naši navijači Pod Bijelim brijegom. Sigurno da će to dati dodatni draž utakmici kada imate navijače oba tima. Kao i kolega želim da sve protekne u fer i korektom nadmetanju i da nakon meča pričamo o dobrim potezima i da pokažemo javnosti da se ove godine u Mostaru igra najljepši fudbal”.

(StarMo)