Naslovnica Život Utah: Šta sada? Nestao tajanstveni monolit!

Utah: Šta sada? Nestao tajanstveni monolit!

216

Salt Lake City — Metalni monolit otkriven u pustinji na jugoistoku američke savezne države Utah, koji je potaknuo teorije o vanzemaljskom prisustvu i privukao avanturiste na njegovu tajnu lokaciju, sada je nestao, rečeno je iz Državnog biroa za upravljanje zemljištem.

Kako prenosi CNN, Monolit je uklonila “nepoznata strana” nekad u petak navečer, a kako stoji u objavi na društvenoj mrteži Facebook, ilegalno postavljenu građevinu, koja se naziva monolit, nisu uklonili iz Državnog biroa za upravljanje zemljištem.

Službenici Aero-biroa Odjela za javnu sigurnost Utaha 18. novembra prvi su otkrili monolit, nadlijećući helikopterom to područje.

Jedan od biologa je to primijetio, a mi smo slučajno preletjeli direktno preko vrha. Kad smo se vratili, vidjeli smo usred crvene stijene da iz zemlje viri sjajni, srebrni metalni monolit, visok između 10 i 12 stopa. Nije izgledao kao da je nasumično spušten na zemlju, više kao da je posađen – rekao je pilot Bret Hutchings.

Lokacija monolita nije otkrivena jer su vlasti rekle da ne žele da znatiželjni avanturisti ostanu izgubljeni u pustinji pa da ih treba spašavati.

(StarMo)