Naslovnica Mostar Ustavni sud odbacio apelaciju Raguža i Džalte

Ustavni sud odbacio apelaciju Raguža i Džalte

187
foto: arhiva

Mostar — Predsjednik Ustavnog suda Bosne i Hercegovine Zlatko M. Knežević potpisao je Odluku kojom je Ustavni sud BiH u cijelosti, kao nedopuštenu, odbacio apelaciju Slavena Raguža i Ivana Džalte podnesenu protiv Naredbe Kantonalnog štaba civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona – javili su iz Vlade HNK.

Kao razlog odbijanja, navedene su “izmijenjene pravne okolnosti”.

Raguž i Džalto podnijeli su apelaciju Ustavnom sudu BiH u prvom redu zbog naredbe o zabrani napuštanja mjesta prebivališta u HNK. Ustavni je sud apelaciju odbacio u cijelosti, a osporavane naredbe ocijenio osnovanima.

– Razumijem da neke oporbene stranke, s minornom političkom snagom, pokušavaju jeftinim politikanstvom ‘pobrati’ nešto bodova među stanovništvom, ali baviti se populizmom u vremenu onakve krize i tako opstruirati borbu za spašavanje javnoga zdravlja i ljudskih života, i to iz pozicije skupštinskoga delegata, radi neke dnevno-političke dobiti, osuđujem bez ikakve zadrške. Iskreno, očekivao sam ovakvu odluku jer je ona zdravorazumska, jedina logična i pravno osnovana, a svakako konačna i obavezujuća, kako stoji u samom pravorijeku – poručio je nakon odluke Eugen Ćubela, načelnik Kantonalnog štaba CZ-a HNK.

(StarMo)