Naslovnica Život Uspješna akcija darivanja krvi

Uspješna akcija darivanja krvi

317

Mostar — Udruženje Bonum Vitae iz Mostara, u saradnji sa Transfuzijskim centrom Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar organiziralo je terensku akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Akciji je prethodilo predavanje šefice Transfuzijskog centra, prim. dr. Jadranke Knežević o značaju i zdravstvenim prednostima darivanja ove dragocjene tečnosti za zdravog čovjeka.

“Hvala svima koji su bili dio akcije – Daruj krv, spasi život! Posebno hvala šefici Transfuzijskog centra prim. dr. Knežević i njenom timu koji konstantno požrtvovno rade na podizanju svijesti i prikupljanju potrebnih doza krvi o kojima zavise životi mnogih pacijenta. Ukoliko niste bili u mogućnosti doći u Mepas Mall, darovati krv možete svakoga radnog dana u Transfuzijskom centru SKB Mostar na Bijelom Brijegu”, poručili su organizatori.

Zahvala ide i članovima Hrvatskog planinarskog društva Prenj 1933 Mostar kao i poznatom YouTuberu Vekiju iz Čapljine, koji su nesebično podržali ovu akciju i svojim primjerom pozvali sve koji su to u mogućnosti da se odazovu budućim akcijama. Akciji se odazvala i slučajna prolaznica, gošća iz Splita te nekolicina naših sugrađana. Svoju susretljivost i ovaj put iskazao je Mepas Mall podržavši kao domaćin akciju darivanja krvi.

A iz Udruge Bonum Vitae apelirali su: “Ne čekajte da budete pacijent, darujte krv jer ona je lijek čiji je jedini izvor čovjek”.

(StarMo)