Naslovnica Mostar Uprkos pandemiji, odlični rezultati MTM-a

Uprkos pandemiji, odlični rezultati MTM-a

477

Mostar — Ovo je bila teška godina za sve teatarske kuće, a posebno za nezavisne poput Mostarskog teatra mladih. Ipak, uprkos pandemiji MTM je napravio odlične rezultate, pa je u Mostar, uz ostalo, donio i 12 festivalskih nagrada.

To je rečeno u ponedjeljak na godišnjoj konferenciji za medije Mostaraskog teatra mladih.

Nije mala stvar u godini koju su obilježile pandemijske restrikcije realizirati 308 predstava, radionica i drugih programa. Mostarski teatar mladih, uz to, je izveo i pet premijernih predstava. Zahvaljujući društvenim mrežama, predstave je vidjelo oko 75 hiljada ljudi što nije zanemariva cifra, prenosi federalna.ba.

Krajem godine dodijelit će se i tradicionalna nagrada „Toni Pehar“ za najbolja glumačka ostvarenja u eMTeeM predstavama. Godišnja nagrada za najbolje glumačko ostvarenje pripalo je Sari Kljajić za ulogu Nere u predstavi “Pit”. Dvije pohvale su dobili Sarah Sarić za ulogu Une u predstavi “Crni Kos” i Miranu Bečeviću za ulogu Kurve u predstavi “Hiljadarka”.

MTM će u idućoj godini imati 4 premijere: Čehovljevog “Galeba”, “Život je san” Pedra Calderona , “Rijeka Čudovodnica” Ljubice Ostojić te “Majstor i Margarita” Mihaila Bulgakova.

(StarMo)