Naslovnica Uncategorized Upozorenje: U BiH moguć kolaps turističke sezone, ako…

Upozorenje: U BiH moguć kolaps turističke sezone, ako…

667
foto arhiva

Sarajevo — Odbor Grupacije turizma i ugostiteljstva pri Spoljnotrgovinskoj komori BiH upozorava da će turistička sezona u zemlji “biti pred kolapsom, ukoliko u narednom periodu ne splasne situacija u vezi sa virusom korona”.

Članovi Odbora naveli su da se turistički radnici u BiH susreću sa velikim problemima jer turisti iz veoma bitnih tržišta, kao što su Kina, Južna Koreja, Japan, Francuska, NJemačka, Italija, Slovenija i Hrvatska, otkazuju svoj dolazak, saopšteno je iz Spoljnotrgovinske komore BiH.

Za sada, jedino nije primijećeno otkazivanje aranžmana iz zemalja Bliskog istoka – istakli su iz Odbora i dodali da je pozitivno što se sve ovo dešava početkom godine, kada turistička sezona još nije krenula u punom kapacitetu.

Predstavnici hotela ukazali su na mogućnost otkazivanja planiranih naučnih skupova i međunarodnih konferencija, radi nedolaska velikog broja učesnika ili izlagača, što bi se loše odrazilo i na njihovo poslovanje.

Članovi Odbora istakli su da svi u BiH trebaju biti svjesni situacije i činiti sve što je moguće da se, u slučaju nastavka krize u vezi sa virusom korona, eventualni negativni efekti na turizam što više umanje.

(StarMo)