Naslovnica BiH Upozorenje iz BIHAMK-a: Putujte “samo u nužnim situacijama”

Upozorenje iz BIHAMK-a: Putujte “samo u nužnim situacijama”

352
foto arhiva

Sarajevo — Zbog sprječavanja širenja koronavirusa, Srbija i Crna Gora su zatvorile sve granične prijelaze prema Bosni i Hercegovini.

Ulazak u te zemlje dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Granični prijelazi prema Hrvatskoj za državljane Bosne i Hercegovine su u funkciji i na njima se vrši detaljna kontrola putnika i robe.

Izuzetak su oni putnici koji su u zadnjih 14 dana boravili na teritoriji visoko rizičnih zemalja (Kina, Iran, Italija, Južna Koreja), kao i zemalja: Japan, Singapur, Malezija, Bahrein, Njemačka, Francuska, Švicarska, Španija, Austrija, Engleska, Nizozemska, Švedska i područje Bela Krajina u Sloveniji. Oni će biti zadržani u 14-dnevnoj izolaciji.

Povremeno je pojačan promet teretnih vozila, posebno na ulazu u zemlju na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Bosanski Brod, a na izlazu iz zemlje na GP Rača.

Apelujemo na vozače da unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa – naveli su iz BIHAMK-a.

(StarMo)