Naslovnica Mostar Univerzitet “otvorio vrata” – Predstavljeno više od 50 studijskih programa

Univerzitet “otvorio vrata” – Predstavljeno više od 50 studijskih programa

382
foto arhiva - ilustracija

Mostar — Univerzitet “Džemal Bijedić” u Mostaru na Danu otvorenih vrata budućim studentima predstavio je više od 50 studijskih programa na svim ciklusima studija, kao i nove studijske programe – Kulturalni studiji i bosnistika, Mikrobiologija i Farmacija.

Prorektor za finansije Univerziteta “Džemal Bijedić” Veldin Ovčina kazao je kako je Dan otvorenih vrata redovita praksa te obrazovne ustanove, istaknuvši pritom značaj tri nova studijska programa.

– Univerzitet ide sa zahtjevima tržišta rada, odnosno propagiramo takve studijske programe koje nove generacije zahtijevaju i traže. Cijenimo da su multidisciplinarni studiji, u najmanju ruku, budućnost ne samo ovog univerziteta, nego i svih univerziteta – istaknuo je Ovčina u izjavi za Fenu.

Mostarski univerzitet trenutno broji oko 4000 aktivnih studenata na preko 50 studijskih programa, sva tri ciklusa studija.

– Konkurs je raspisan i negdje oko 1000 studenata tražimo već i ove akademske godine. Nadamo da će broj tih studenata početkom devetog mjeseca biti kudikamo veći i da ćemo s istim tim studentima krenuti u nove pobjede i Univerzitet dizati na još veću razinu u odnosu na već postojeću, a koja je jednako tako zavidna i danas – kazao je Ovčina.

(StarMo)