Naslovnica Mostar Univerzitet: Diploma za 681-og studenta

Univerzitet: Diploma za 681-og studenta

642

Mostar — U sklopu obilježavanja 43. godišnjice postojanja i rada Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, u subotu je upriličena svečana promocija i dodjela diploma Univerziteta u 2019. godini.

U 2019. godini na Univerzitetu je diplomiralo ukupno 681 studenata i studentica, od čega je 522 na prvom ciklusu, a 159 na drugom ciklusu.

Rektor Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru Elvir Zlomušica je u povodu svečane dodjele diploma izjavio kako je ovo važan trenutak za sve diplomante, njihove roditelje, prijatelje, ali i sve djelatnike Univerziteta.

-Svečanom dodjelom diplome završit će se još jedan od ciklusa u vašem obrazovanju. Iskreno se nadamo da s ovim činom neće prekinuti veza s Univerzitetom, te da ćete ostati vezani kao studenti drugog ciklusa, doktorskog studija ili kao partneri na različitim projektima – istaknuo je rektor Zlomušica.

Rektor je diplomantima poželio da “što prije pronađu posao u struci” te na najbolji način koriste znanja i vještine koja su stekli na spomenutom Univerzitetu kako bi doprinijeli cjelokupnoj zajednici.

Program obilježavanja 43. godišnjice Univerziteta traje do 14. 02., a sljedeći događaj zakazan je za ponedjeljak, 11. 02, u 19.30, kada će biti upriličena izložba slika u vlasništvu galerije Univerziteta, u Centru za kulturu, zatim Svečana akademija Univerziteta koja će se održati u srijedu, 12. februara.

U sklopu proslave ovog značajnog jubileja održat će se i prezentacija naučno istraživačkih, te prezentacija međunarodnih projekata.

(StarMo)