Naslovnica Mostar Unisona podrška – Marić i dalje na čelu mostarske SDA

Unisona podrška – Marić i dalje na čelu mostarske SDA

1388
Salem Marić - SDA

Mostar — Predsjednik GO SDA Grada Mostara, Salem Marić, sinoć je na unutarstranačkim izborima dobio plebiscitarnu podršku za još jedan mandat na čelu ove stranke u Mostaru.

Marić je bio jedini kandidat, tako da izbori za novog-starog prvog čovjeka SDA u Mostaru nisu bili neizvjesni.

Zanimljivo je da su svi područni odbori imali pravo predlagati kandidata za predsjednika GO SDA Grada Mostara, ali su sve kandidatire nosile samo ime aktuelnog predsjednika Salema Marića.

Izabrana su i dva podpredsjednika GO SDA Grada Mostara: Elvira Dilberović i Tipura Emir.

Ovo se u redovima SDA u Mostaru tumači kao “jasna i nedvosmislena poruka iz stranačke baze, koja je očigledno zadovoljna sa proteklim Marićevim mandatom” – saznaje portal StraMo.ba.

Na izbornoj Skupštini izabrani su i novi članovi Izvršnog odbora GO SDA Grada Mostara. Gradski odbor se odredio i prema izborima u stranici na nivou HNK, gdje je podršku delegata iz Mostara dobio aktuelni predsjednik Edin Mušić.

Govoreći za RGM radio nakon održanih izbora u stranci, Salem Marić je kazao kako je “jako zadovoljan unisonom podrškom unutar stranke”, te da će se “truditi da još jednom opravda povjerenje i dati mandat”.

“Ovakva podrška je velika obaveza za mene i novo rukovodstvo SDA u Mostaru, posebno jer nas uskoro očekuju važni pregovori oko izbora u Mostaru, te konačno održavanje izbornog procesa u gradu – rekao je Marić.

(StarMo)