Naslovnica Mostar Unija studenata poziva rukovodstvo Univerziteta “Džemal Bijedić”

Unija studenata poziva rukovodstvo Univerziteta “Džemal Bijedić”

269

Mostar — Unija studenata Univerziteta “Džemal Bijedić” uputila je saopštenje za javnost povodom Inicijative, koja se odnosi na najbolje studente Univerziteta, u kojem pozivaju rukovodstvo Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru “na konkretnu podršku djelima” i da glasanjem za inicijativu – kojom bi se najbolji među studentima – oslobodili plaćanja školarine.

U Uniji studenata smatraju da bi to trebali biti barem po jedan najbolji student sa svakog fakulteta i univerzitetskog studija, uz dobitnike priznanja “učenik generacije”.

U Uniji podsjećaju da je upravo održana svečana ceremonija dodjele nagrade rektora, uz naglašavanje izraza kako su naši najbolji studenti naša budućnost, te da na taj način nadležni zaista pokažu “kako su najbolji studenti naša budućnost”.

“S obzirom da je danas održana svečana ceremonija dodjele nagrade rektora, te da su se mnogi riječima osvrnuli na činjenicu kako su najbolji studenti naša najveća snaga i naša budućnost, kako je glasio opis službene objave na stranicama Univerziteta, ovim putem kao Unija studenata – krovna studentska organizacija na Univerzitetu ‘Džemal Bijedić’, pozivamo rukovodstvo i menadžment Univerziteta da podrže upućenu Inicijativu Unije studenata o oslobađanju plaćanja upisnine i školarine dobitnika priznanja ‘učenik generacije’ i najboljih studenata”, navodi se u saopštenju Unije studenata, objavljenom u petak.

Podsjećaju javnost da je Unija studenata ranije uputila Inicijativu da se najbolji studenti, kao i dobitnici priznanja „učenik generacije“ oslobode plaćanja upisnine i školarine, što bi bila najbolja promocija Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, koji ovih dana proslavlja veliki jubilej – 44. godišnjicu od svog osnivanja i rada.


“Pozivamo prvenstveno članove Senata, rektora, prorektore i dekane fakulteta, kao i članove Upravnog odbora, da podrže našu inicijativu i tako konkretnim djelima pokažu kako su studenti naša najveća snaga i naša budućnost, kao što stoji u objavi Univerziteta ‘Džemal Bijedić’ u Mostaru”, navodi se u saopštenju.

(StarMo)