Naslovnica Mostar Unija studenata Mostar: Podrška održavanju nastave “u učionici”

Unija studenata Mostar: Podrška održavanju nastave “u učionici”

171
foto arhiva - ilustracija

Mostar — Unija studenata Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru pozdravila je u četvrtak usvajanje Odluke Senata Univerziteta o početku i realizaciji nastave za akademsku 2020./2021. godinu, kojom se prednost daje klasičnom modelu nastave “u učionici” dok je ostavljena mogućnost i organizacije online nastave, uz konsultacije i dogovor fakulteta, predmetnog profesora i predstavnika studenata podređene godine studija.

Iz Unije studenata navode kako studenti navedenog univerziteta traže i zaslužuju adekvatan nastavni proces za što uredno i redovno plaćaju školarine te da su se uprave fakulteta dužne konsultirati i s predstavnicima studenata te uvažiti njihovo mišljenje i, kako navode, poštovati stav većine studenata zbog kojih visokoškolske institucije i postoje.

“Razumijevajući situaciju u vezi s epidemijom koronavirusa i činjenicu kako i među studentima i nastavnim osobljem ima osoba koje spadaju u rizične kategorije nelogično je i nekonsistentno da se studentima na nekim fakultetima uskraćuje mogućnost održavanja nastave ‘u učionici’ poštujući epidemiološke mjere dok je istovremeno i za nastavno osoblje i za studente puno veći rizik od zaraze u zatvorenim ugostiteljskim objektima, bez maski i distance”, stoji u saopštenju iz Unije studenata Univerziteta “Džemal Bijedić”, prenose bh. portali, koji se pozivaju na Fenu.

(StarMo)