Naslovnica Život Umro je važan lik iz kultnog “Boljeg života”

Umro je važan lik iz kultnog “Boljeg života”

356
Boris Komnenić

Beograd — Glumac Boris Komnenić preminuo je poslije teške bolesti u 64. godini. Njegovo tijelo pronađeno je sinoć u njegovom stanu u Novom Beogradu, piše Nova.rs.

Boris Komnenić rođen je 1957. godine u Puli, ali se sa porodicom u ranoj mladosti preselio u Beograd. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umjetnosti i 1984. godine postao je član Narodnog pozorišta, gdje je posljednjih godina bio prvak drame.

Pored pozorišnih, odigrao je i više od 70 uloga na filmu i TV serijama.

U matičnom pozorištu i na scenama drugih teatara odigrao je brojne uloge u klasičnim komadima i djelima savremenih pisaca: Astolfa (“Život je san”), Oberona (“San ljetnje noći”), Grof Almaviva (“Figarova ženidba i razvod”), Hansa Miklasa (“Mefisto”), Kolesova (“Lenjin, Staljin, Trocki”), Kalonsa (“Memorandum”), Jusupova (“Sveti đavo Raspućin”), Stole Apač (“Kad su cvjetale tikve”), Vasilije (“Putujuće pozorište Šopalović”), Argan (“Uobraženi bolesnik”), Dezmond Morton (“Državni službenici”), Aleksandra Obrenovića (“Konak”), igrao je u komadima Šekspira, Ibzena, Mana, Brila, Ronalda Harvuda, Maksima Gorkog, Crnjanskog, Vide Ognjenović, Jovana Sterije Popovića, Branislava Nušića…

Pored pozorišnih, odigrao je i više od 70 uloga na filmu i TV serijama.


(StarMo)