Naslovnica Život Umjetnica iz Mostara Arleta Ćehić na izložbi u Brazilu

Umjetnica iz Mostara Arleta Ćehić na izložbi u Brazilu

196

Mostar — Na međunarodnoj grupnoj izložbi likovnih radova pod nazivom “Out of home – Wings for Freedom”, čije otvaranje je najavljeno za danas u Sao Paolu, svoje radove će predstaviti 196 umjetnika iz 27 zemalja svijeta, a među kojima se nalazi i bh. umjetnica Arleta Ćehić.

“Riječ je o internacionalnoj grupnoj izložbi satkanoj od individualne kreativnosti svakog gostujućeg umjetnika, izraženoj u konstrukciji papirnog aviona, simbolu leta i slobode, kako bi u globalnom smislu pokazali važnost umjetnosti u jednom od najgorih trenutaka za čovječanstvo na početku 21. stoljeća”, navela je Ćehić.

Ova izložba označava i ponovno otvaranje Kulturnog prostora Instituta Servantes u Sao Paolu, a ceremonija otvaranja izložbe je povjerena generalnom konzulu Španije u Sao Paolu Miguelu Gómez de Aranda Villén i direktoru Cervantes Instituta iz Sao Paola Juan Manuel Casado Ramosu, javlja Fena.

Inače, umjetnica Arleta Ćehić je prošlog mjeseca učestvovala na međunarodnoj izložbi u Londonu pod nazivom “White Circle”.

(StarMo)