Naslovnica Politika “Umjesto o koroni, ministrica o Bleiburgu”

“Umjesto o koroni, ministrica o Bleiburgu”

485
foto: Patria

Sarajevo — Umjesto da slijedi politiku naših susjeda i njihove HDZ većine, bilo bi puno korisnije da se ministrica civilnih poslova Ankica Gudeljević bavi svojim poslom i obavezama, među kojima je i zaštita stanovništva od zaraznih bolesti, konkretnije od corona virusne infekcije, poručio je na Facebooku Bakir Nakaš, predsjednik Upravnog odbora (UO) SABNOR-a, infektolog u penziji i bivši direktor Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu.

“Umjesto da sektor zdravstva, navedenog ministarstva, vodi glavnu riječ u zaštiti stanovništva Bosne i Hercegovine i prevenciji corona virusne infekcije, ministrica se bavi sporednim sadržajima, koji nemaju značaja za građane Bosne i Hercegovine”, poručio je Nakaš, prenosi Patria.

Očito je da ministrica Gudeljević umjesto brige za zdravlje, brige za kulturu, mlade i sport, propagira neofašizam sa resursima državnog ministarstva Bosne i Hercegovine, navodi ta agencija.

Povod za Nakaševu reakciju je namjera ministrice Gudeljević da organizuje okrugli sto “Lustracija između antifašizma i fašizma”, a kao povod joj je poslužila nedavna misa za žrtve Bleiburga i protesti antifašista u Sarajevu.

“Očito je da je Gudeljević slijepi izvršilac HDZ-ovih namjera da izjednači zločince i žrtve, fašiste i antifašiste”, navodi Patria.

(StarMo)