Naslovnica Mostar “Ulični umjetnik”: Uživam raditi u Mostaru!

“Ulični umjetnik”: Uživam raditi u Mostaru!

100

Mostar — Mostarski Street Art Festival i ove je godine, desetu godinu za redom, ugostio neke od najboljih uličnih umjetnika.

U vrijeme održavanja Festivala Grad na Neretvi pretvara se u galeriju na otvorenom, a vizualni umjetnici iz Španjolske, Italije, Ekvadora, Brazila, SAD-a, Argentine te domaći umjetnici i umjetnici iz regije ukrašavaju mostarske fasade muralima – javili su BH mediji.

Među njima je i američki umjetnik Erik Burke, koji u Šantićevoj ulici – nekadašnjoj prvoj crti razdvajanja – oslikava veliki cvjetni mural.

– Uličnom umjetnošću bavim se 25 godina. Godišnjem uradim 20 do 25 murala, a posljednjih deset godina posvećen sam ovom pozivu i “priznajem” nekih 250 murala. Ono što je nastalo prije toga je smeće i nije me briga za te radove – kaže Burke u razgovoru za Fenu.

Na pitanje osjeća li strah dok deset metara iznad zemlje dodaje posljednje detalje na svoje novo umjetničko djelo, ovaj američki umjetnik kaže kako se bolje osjeća visoko iznad zemlje nego šetajući ulicom.

– Gore nemam za što zapeti – dodaje uz smijeh.

U Mostaru je treći put, a ovo je njegov drugi mural u najvećem hercegovačkom gradu:

– Uživam raditi na Street Art Festivalu u Mostaru. Organizatori rade izvrstan posao, dovode fantastične umjetnike iz cijelog svijeta koji dodaju novu kulturnu dimenziju gradu. Sjajno je biti uključen u sve to – kazao je Burke.

(StarMo)