Naslovnica Život Ulična akcija mladih: “Trebamo se voljeti bez obzira na različitosti”

Ulična akcija mladih: “Trebamo se voljeti bez obzira na različitosti”

479

Mostar — Članovi ‘Budi Muško Kluba’ Mostar i volonteri organizacije ‘Youth Power’ organizirali su uličnu akciju povodom Svjetskog dana zaljubljenih, gdje su na ulicama grada Mostara dijelili čokoladice u obliku srca, fotografirali se s građanima, dijelili polaroid fotografije i poruke koje promoviraju iskazivanje emocija i ljubavi.

Cilj akcije je bio podijeliti 100 čokoladica i fotografija i podsjetiti građane da se trebamo voljeti bez obzira na naše različitosti, saopštili su organizatori.

Akcija je provođena u poslijepodnevnim satima. Bez obzira na jaku kišu, volonteri su uspješno završili akciju i podijelili preko 100 čokoladica i fotografija. Šetali su ulicama grada i razgovarali s građanima gdje su međusobno širili pozitivne informacije što je izazvalo zadovoljstvo kod ljudi.

Aktivnost je realizirana u okviru projekta Inicijativa mladića II (YMI – Young Men Initiative): “Promoviranje zdravijih životnih stilova među mladima u Bosni i Hercegovini osporavanjem rodnih stereotipa II”, koji je podržava Vlade Švicarske, OAK Fondacija, Austrijska razvojna agencija i CARE International Bosna i Hercegovina.

(StarMo)