Naslovnica Mostar “Ukazivati na višenacionalnu prirodu BiH”

“Ukazivati na višenacionalnu prirodu BiH”

448

Mostar — „Naša misija ostaje ukazivanje na višenacionalnu prirodu Bosne i Hercegovine u kojoj svaki segment mora imati svoje mjesto“, poručio je Martin Mikulić nakon što je treći put zaredom izabran za predsjednika Hrvatskog studentskog politološkog foruma (HSPF), saopšteno je iz te organizacije.

Povjerenje novoizabranom predsjedniku je ukazano bez ijednoga glasa protiv na 11. redovnoj Izbornoj sjednici Skupštine HSPF-a održanoj na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Martin Mikulić je zahvalio članovima na pruženoj podršci te je izrazio izuzetno zadovoljstvo vidljivim rezultatima Udruženja u prethodna dva mandata. Naglasio je kako će temelj djelovanja i dalje biti politološki pristup kompleksnoj društveno-političkoj situaciji u BiH.

„Prošli mjesec smo proslavili desetu godišnjicu uspješnog djelovanja HSPF-a i time zaokružili sve ono što smo ostvarili u prethodnoj deceniji. Tada smo vidjeli da mnogi prepoznaju kvalitet našega rada, stoga je na nama da se nastavimo kretati istim putem i u narednoj deceniji”, rekao je Mikulić u obraćanju članovima.

Dodao je kako je siguran da će se HSPF i ove godine nastaviti razvijati i praviti određene iskorake u mnogim aspektima.

„Zadovoljstvo mi je što ćemo imati priliku učestvovati i u nekim novim aktivnostima, poput posjeta institucijama Evropske unije u Bruxellesu i simulacije rada parlamenta u Hrvatskom saboru gdje ćemo predstavljati Sveučilište u Mostaru“, istakao je novi-stari predsjednik HSPF-a.

Osim predsjednika, članovi Udruge su birali i sekretara, a na tu funkciju je izabrana Matea Pejić. Udruga Hrvatski studentski politološki forum (HSPF) aktivno djeluje više od 10 godina, najstarije je udruženje na Filozofskom fakultetu gdje primarno okuplja studente Studija politologije, ali i studente s ostalih odsjeka i fakulteta na SUM-u koji se zanimaju za društveno-političke procese, saopštio je Ured za odnose s javnošću HSPF-a.

(StarMo)