Naslovnica BiH Uhvaćen migrant osumnjičen za ubistvo

Uhvaćen migrant osumnjičen za ubistvo

204

Sarajevo — Uhapšen je osumnjičeni da je učestvovao u ubistvu na području sarajevske Opštine Ilidža 17. novembra, potvrdili su za medije portparoli Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS), Azra Bavčić i Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) KS, Mirza Hadžiabdić.

Njegova fotografija je ranije objavljena na službenoj web stranici MUP-a KS, a za drugom dvojicom se još uvijek traga, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Kako je Hadžiabdić saopštio, on je lociran i pronađen na lokalitetu kod Energoinvesta, na području Opštine Ilidža.

“Priveden je u službene prostorije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Vrše se određene provjere i kriminalistička obrada”, potvrdio je Hadžiabdić.

Za ubistvo i ranjavanje, koje se dogodilo 17. novembra uveče, osumnjičene su tri osobe. Nakon uboda nožem jedna osoba je preminula, a dvije su lakše i teže ranjene.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS tragaju i rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela “ubistvo” i “teška tjelesna povreda” izvršenih na području opštine Ilidža 17. novembra.

O izvršenim krivičnim djelima i raspoloživim saznanjima obaviještene su sve policijske agencije u Bosni i Hercegovini, kao i Obavještajno-sigurnosna agencija, potvrđeno je za RSE iz MUP-a KS.

Osumnjičeni je državljanin Maroka.

(StarMo)