Naslovnica Život Uhapsili ga jer je namjerno zarazio 22 osobe

Uhapsili ga jer je namjerno zarazio 22 osobe

376
foto: arhiva - ilustracija

Madrid — Stanovnik Mallorce uhapšen je jer je korona virusom zarazio 22 osobe pošto je inficiran nastavio da ide na posao i u teretanu, saopštila je danas lokalna policija u Španiji.

Policija je krajem januara pokrenula istragu poslije porasta broja zaraženih korona virusom u gradu Manacor i informacija da je jedan zaraženi radnik krio svoju bolest.

Nekoliko dana pošto je otkriveno žarište korona virusa, radnik čije ime nije saopšteno, počeo je da ima simptome korona virusa, što je izazvalo zabrinutost kolega na poslu koji su mu savjetovali da se vrati kući i testira.

Radnik se sutradan vratio na posao i posjetio teretanu. Na poslu je njegov nadređeni insistirao da se vrati kući jer postoji rizik da inficira kolege. Kasnije su kolege rekle policiji da je vidno imao znake povišene tjelesne temperature.

Zaraženi muškarac je ignorisao pozive kolega i drugi dan je nastavio da radi, šetajući se svuda i skidajući namjerno masku dok je kašljao. U jednom trenutku je rekao da hoće sve oko sebe da zarazi, navela je policija, prenosi BHRT.

Zabrinute kolege su se potom testirale i ispostavilo se da je pet radnika zaraženo, a oni su zarazili članove porodice, među kojima tri bebe.

Muškarac je zarazio i neke ljude u teretani, koji su kasnije prenijeli virus na svoje bližnje. Policija je navela da je inficirani muškarac zarazio 22 osobe.

(StarMo)