Naslovnica Mostar Uhapšeni migranti odgovaraju opisu napadača na voz

Uhapšeni migranti odgovaraju opisu napadača na voz

110

Mostar — Dvije osobe, koje odgovaraju opisu migranata koji su ranije kamenjem gađali voz na području Drežnice, su lišene slobode, javili su jutros iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Prema informaciji iz policije, u nedjelju je u Policijsku stanicu Mostar Sjever javljeno kako su primjećena dva migranta na području Vrdi.

“Patrola policije je utvrdila da se radi o S.R.N.H. (1999) i S.W.H.A. (1995) iz Pakistana, te da isti odgovaraju opisu lica koja su počinile KD (krivično djelo) na štetu Ž FBiH (Željeznica FBIH). Navedena lica lišena su slobode”, saopšteno je iz MUP-a.

Podsjetimo, kako smo već pisali, migranti su kamenjem gađali i oštetili voz koji je saobraćao na relaciji Sarajevo-Mostar, nakon što su iz njega izbačeni zbog nereda koji su pravili.

Kako su iz MUP-a HNK rekli medijima u nedjelju, incident je u subotu u 9.05 sati prijavljen policiji, a na svu sreću nije bilo povrijeđenih osoba.

U jutrošnjem izvještaju MUP-a HNK-a se navodi i da je u PS Mostar Sjever prijavljeno da su dva migranta u vozu na relaciji Sarajevo-Mostar pravili probleme, te da je, kada su opomenuti od strane zaštitarske službe, jedan od njih nožem prijetio zaposleniku Ž FBiH.

“Migranti su morali napustiti voz na stanici Nova Držnica, gdje su kamenjem gađali isti pri čemu su oštetili četiri prozora na vozu”, stoji uz ostalo u jutrošnjem biltenu MUP-a.

(StarMo)