Naslovnica BiH Uhapšena dva migranta osumnjičena za ubistvo

Uhapšena dva migranta osumnjičena za ubistvo

226
foto arhiva - ilustracija

Sarajevo — Dvije osobe koji se dovode u vezu sa ubistvom NN migranta afro-azijskog porijekla, počinjenog 5. novembra na području sarajevske opštine Novi Grad, uhapsili su pripadnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Unsko sanskog kantona (USK) na području opštine Cazin, na sjeverozapadu Bosne i Hercegovine (BiH).

Rezultat je to saradnje sa pripadnicima Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo (KS), koji su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, došli su do saznanja da su dvije osobe napustile područje Kantona Sarajevo i uputile se ka Republici Srpskoj i Unsko-Sanskom kantonu.

“Ostvarujući jako dobru saradnju sa policijom MUP-a USK-a, Federalnom upravom policije, policijom MUP-a RS, te Službom za poslove sa strancima BiH, lica koja su osumnjičena za ovo ubistvo su locirana i juče (petak) u popodnevnim satima lišena slobode od strane policijskih službenika Uprave policije MUP-a USK-a na području općine Cazin”, saopšteno je iz MUP-a KS, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Dvojicu uhapšenih preuzela je Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo i nad njima je ‘u službenim prostorijama policije KS izvršena kriminalistička obrada’.

Osumnjičene osobe su državljani Maroka, koji će biti predate u nadležnost postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, navedno je u saopštenju MUP-a KS.

U BiH je prema podacima Međunarodne agencije za migracije (IOM) oko 8.000 migranata, od čega je njih 1.500 van bilo kakvog zvaničnog smještaja.

(StarMo)