Naslovnica BiH Uhapšen direktor agencije OSA Osman Mehmedagić

Uhapšen direktor agencije OSA Osman Mehmedagić

170
Osman Mehmedagić

Sarajevo — Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su Osmana Mehmedagića, direktora Sigurnosno-obavještajne agencije (OSA) – javlja N1.

Ovu informaciju potvrdio je Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik MUP-a KS, a kako je navedeno, Mehmedagić se obavlja po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine koje ga istražuje u aferi “Diploma”, ali se sumnjiči i za “pranje novca prilikom kupovine dvije kuće u Sarajevu”.

“Postupajući po zahtjevu Tužilaštva Bosne i Hercegovine policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo lišili su slobode O.M. iz Sarajeva i isti nalazi u službenim prostorijama na kriminalističkoj obradi. U vezi sa navedenim, pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS poduzimaju određene operativne i kriminalističko istražne mjere i radnje na području Kantona Sarajevo”, kazo je Hadžiabdić.

Po nalogu Suda BiH, OSA je početkom jula predala lični dosje Mehmedagića koji je predan ovlaštenim službenicima MUP-a KS.

(StarMo)