Naslovnica Sport UEFA pokrenula postupak protiv Zvezde

UEFA pokrenula postupak protiv Zvezde

218

Nyon — Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je, poslije završene istrage, disciplinski postupak protiv Crvene zvezde zbog incidenata na utakmici protiv Milana u Ligi Evropa odigranoj u Beogradu 18. februara.

Optužbe koje se stavljaju na teret Zvezdi su – rasističko ponašanje, provokativno, odnosno uvredljivo skandiranje, kao i kršenje covid protokola, prenijeli su srbijanski mediji.

Fudbaler Milana Zlatan Ibrahimović je utakmicu pratio sa tribina, a iako nije bilo publike na stadionu, nekoliko desetina ljudi sjedilo je u loži odakle se moglo čuti kako jedan muškarac vrijeđa švedskog fudbalera, porijeklom iz Bosne i Hercegovine, na nacionalnoj osnovi.

Zvezda je dan nakon meča osudila uvredljive poruke Zlatanu Ibrahimoviću i navela da će u saradnji sa nadležnima pronaći “primitivnog pojedinca koji je bacio mrlju na tradicionalno gostoprimstvo srpskog naroda”.

Zvezda i Milan su 18. februara u Beogradu odigrali neriješeno 2:2, dok je u revanšu bilo 1:1, pa je italijanski tim prošao dalje.

(StarMo)