Naslovnica Sport UEFA: Bolje bez publike, nego nikako

UEFA: Bolje bez publike, nego nikako

337
Aleksander Čeferin

Cirih — Nije popularno igrati bez navijača, ali bolje je sezonu završiti tako, nego nikako, rekao je Aleksander Čeferin, predsjednik Evropske fudbalske asocijacije (UEFA).

Primarni cilj je zdravlje navijača, uprave i igrača, te će se gotovo sigurno nastaviti igrati pred praznim tribinama na stadionima. U ovako teškim trenucima nastavak sezone ljudima bi donio neko zadovoljstvo, iako bi utakmice gledali samo putem TV prijemnika – istakao je Čeferin.

Čelnik UEFA-e je naglasio da vjeruje da će se sezona okončati u augustu, kao i da će naredna odmah potom startovati. Nada se i da će UEFA Liga nacija početi u prvobitno zakazanom terminu, u septembru, kao i da će se sva reprezentativna takmičenja moći početi igrati u devetom mjesecu ove godine.

– Ekonomska šteta klubovima bila bi nezamisliva, ukoliko ne bismo uspjeli završiti sezonu. Shodno tome, čekamo dozvolu vlasti i nadležnih zdravstvenih institucija da utakmice igramo bez prisustva publike. Naravno, to nije dobro, ali je bolje nego ne završiti sezonu – naveo je Čeferen.

(StarMo)